Korda Filmstudió – Etyek


A mai cikkemet egy köszönettel szeretném kezdeni. Köszönöm, hogy ennyien olvassátok a blogomat és remélem, hogy továbbra is olvassátok majd. Ha bárkinek van valami véleménye a blogommal kapcsolatban, akkor azt nagyon szívesen fogadom és ha bárkinek van valami ötlete, hogy miről szeretne bővebben olvasni, akkor azt is írja le a kommentbe.

20110925-035015.jpg
A ma délutáni rövid cikkem a Korda Filmstudió Látogatóközpontjáról fog szólni, ami Etyeken található és Európa egyik legnagyobb stúdiójának tekinthetjük. Gondolom mindenki tudta valamilyen szinten, hogy Magyarországnak van egy ilyen stúdiója, ha nem akkor majd most olvashattok róla. Azért azt sem gondoltam volna, hogy Magyarországnak lesz valaha is egy ilyen stúdiója… :P. Maga az építmény 2007-ben épült meg, de csak az I. ütem van kész, tehát még nem fejezték be teljesen. Viszont ami kész van az nagyon jó állapotban van. A mai napon délelőtt ebbe a stúdióba látogattam el és meg kell hagyni megérte! Szombaton és Vasárnap rendezték Etyeken a Kezes-lábos fesztivált és emiatt nagyon sok ember volt ott!! DE ez nem álított meg, hiszen épp a fesztvál miatt at 1900 Ft-os diákjegy csak 990 Ft-ba került :D.
Tényleg le a kalappal, hogy Magyarországon képesek voltak csinálni egy ilyen dolgot. A bejárat után elöszőr egy kiállítást lehetett megtekinteni, ahol az egész film történelmet meglehetett tekinteni, egészen a régi kameráktól, a camera obscurától a green box-ig és az animációkig. Nagyon jó volt, csak ajánlani tudom mindenkinek!

20110925-035305.jpg
De csak ezek után jött a hab a tortán. A stúdiókomplexum háta mögött található egy díszlet, amit ők terveztek meg és építettek fel. Ez a díszlet New York egyik utcáját, pontosabban Brookly utcáját ábrázolja. Nagyon jól néz ki, sőt itt forgatták a Hellboy második részét!!!! Azért ezt sem gondoltam volna :). És ez még mindig semmi, mert ezen az helyen megnézhettünk egy bankrablásos forgatást kaszkadörökkel és robbbanásokkal együtt, hát elég zseniális volt.

Ha valakit is egy kicsit érdekel a filmezés, annak nagyon tudom ajánlani, mert megér egy látogatást. Ha valaki bővebben utána szeretne olvasni a stúdiónak az megteheti a honlapukon
Itt hamarosan láthattok egy videót a ma délelőtti eseményről, amit én vettem fel és gyorsan összevágtam nektek.

Posted on szeptember 25, 2011, in Blog, Filmek, Szabadidő. Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Itt tudtok hozzászólni a cikkhez!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: